Teambuilding op locatie

Ok, je bent op zoek naar een teambuilding op locatie. Wij kunnen je daar sowieso mee helpen. Dat staat buiten kijf, zoals dat zo mooi heet. Het blijft echter voor ons als Aanjagers altijd lastig in te schatten wat je met die zoekopdracht precies van ons verwacht: zoek je een teambuilding voor jullie eigen locatie en wil je kijken welke vorm daarvoor geschikt is? Of willen jullie met het team juist graag weg van jullie werkomgeving en kiezen jullie voor een externe locatie? En moeten we die wellicht ook voor jullie regelen?

De Aanjagers reizen voor hun inspirerende en actieve teambuilding voor grote en kleine bedrijven en organisaties het hele land af; dat is het probleem niet. We zijn gewend aan reizen en de op- en afbouw vóór en na de energizer. Af en toe lijkt het wel een circus. Maar ‘we love it’. Dus of jullie je eigen locatie voor je teambuilding hebben gereserveerd of dat de team-bijeenkomst buiten het jullie bekende terrein plaatsvindt: wij zijn er graag onderdeel van! En mochten we je moeten helpen met zoeken naar een locatie: neem contact met ons op of lees eerst de tips verderop in dit artikel en bezoek de pagina waaraan wordt gerefereerd.

Teambuilding bedrijfsuitje

Ben je op zoek naar een teambuilding als bedrijfsuitje, dan zijn er een aantal elementen die weer nét anders zijn dan wanneer de teambuilding als, we noemen maar eens iets, vergaderbreak of als onderdeel van een sales-training wordt gebruikt.

Zo hoort bij een bedrijfsuitje vaak ook een borrel en diner met alle collega’s als afsluiting van de bijeenkomst. De teambuilding die daar meestal aan voorafgaat, staat vooral in het teken van ‘gezellig met elkaar zijn en een leuke teamactiviteit doen’.
Dat vinden wij als Aanjagers overigens een zeer goede insteek. Want met een bedrijfsuitje leer je je collega’s weer eens op een andere manier kennen en kun je de onderlinge banden verstevigen.

Als je voor dit doel een locatie zoekt, is het goed je te verdiepen in de mogelijkheden voor catering op de locatie zelf. Wat zijn de mogelijkheden voor een aansluitend diner en kun je zelf bijvoorbeeld een cateraar aanbrengen? Als je geen borrel of diner op de workshop-locatie zelf wil, dan moet je op zoek naar een geschikt café of restaurant in de buurt om daar het vervolg van je bedrijfsuitje te laten plaatsvinden.

Ook goed om even na te gaan: is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zodat er ook een glaasje kan worden gedronken en iedereen toch nog veilig thuiskomt?

Teambuilding locatie

Als je een teambuilding locatie zoekt in een omgeving die je niet op je duimpje kent dan klik je het beste op deze link. Je komt dan op onze super handige pagina Teambuilding Nederland terecht, waar per plaats in Nederland een aantal van onze tips over geschikte locaties voor teambuilding activiteiten staan. Doe er je voordeel mee!
Ga je echter met het team liever niet op pad of heb je niet ‘de wereld’ aan budget? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een teambuilding op jullie eigen locatie.
Wat zijn de aandachtspunten voor een teambuilding in eigen huis?
Een paar tips:

Teambuilding op kantoor

Een teambuilding op kantoor kan een goede manier zijn om het beschikbare budget op een effectieve manier aan te wenden. In de Randstad is op veel plekken een locatie al snel € 1000 voor een dag(-deel). Als je dat bedrag niet hoeft te besteden aan een externe locatie maar kunt gebruiken om de invulling van de bijeenkomst naar een hoger plan te tillen (en geld hebben voor lekkere hapjes en een leukere teambuilding), dan is dat het overwegen waard.
Zelfs als je dan in de omgeving bent waarin je altijd al je collega’s ziet en spreekt. Je kunt er namelijk echt wel iets bijzonders van maken. Verdeel wat taken, maak een deel van het team mede verantwoordelijk voor de organisatie van de team activiteit.

Teambuilding op eigen locatie

Het organiseren van een teambuilding op eigen locatie heeft een groot aantal voordelen. Er kan worden doorgewerkt tot aan het moment dat het evenement begint –dat scheelt best wat manuren- en er hoeft er geen reistijd te worden ingecalculeerd. Denk ook even aan de besparing op extra vervoerskosten en eventuele parkeerkosten als je niet kiest voor een teambuilding op een andere locatie dan op jullie kantoor.

Bedenk echter wel goed of jullie eigen locatie geschikt is voor de gewenste vorm van teambuilding. Zo kan een percussieworkshop echt niet op overal vanwege bijvoorbeeld geluidsoverlast voor andere gebruikers van het gebouw, collega’s van andere teams die nog doorwerken of vanwege buren. In dat geval hebben we gelukkig een aantal alternatieven die nét zo geschikt zijn als ondersteuning van jullie teamprogramma of teamuitje maar die een stuk minder geluid voortbrengen.

Maar ook met andere factoren moet je bij een teambuilding op jullie eigen locatie rekening houden. Elk van onze energizers vraagt om andere omstandigheden: de teambuilding ‘kettingreactie bouwen’ heeft ruimte nodig omdat het hele team een keten van bouwwerken op elkaar moet laten aansluiten, de zeepkist workshop vraagt om nog veel méér ruimte omdat er met de zeepkisten moet kunnen worden gereden. En de jongleurworkshop vraagt om een ruimte met wat hoogte omdat de ballen de lucht in moeten. Zo heeft elke teambuildingsvorm z’n eigen vereisten.

Teambuilding buiten

Je kunt er tijdens een gedeelte van het jaar voor kiezen een teambuilding buiten te plannen. Houd in dat geval altijd een slecht weer scenario achter de hand. Regen en harde wind maken een aantal activiteiten zo goed als onmogelijk en dat wil je niet tijdens de teamdag zelf pas ontdekken. Onze team-energizers kettingreactie, teamtaekwondo en jongleren bijvoorbeeld, kunnen gemakkelijk bij slecht weer van buiten naar binnen worden verplaatst.

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
9
img
# waarderingen: 203
% aanbevelingen: 100

Bekijk de activiteiten van aanjagers

Bekijk de filmpjes en foto's van onze andere team-energizers en laat je inspireren. We geven je graag advies over de invulling van het teamuitje, jullie kwartaalbijeenkomst, je zakelijk event.

Contact met aanjagers