Teambuilding voor grote groepen

Hoe vind je een geschikte teambuilding voor grote groepen? Daar weten wij als Aanjagers het antwoord op. We hebben veel ervaring met bedrijfsuitjes en teambuilding voor grote groepen en kunnen je dan ook goed advies geven. En dat doen we ook graag. Het is ons vak, sterker nog, onze passie om een inspirerende, toffe, verbindende, energieke teambuilding te organiseren. Dat is waar we elke dag voor op pad gaan. Het is waar we dag in dag uit over nadenken, over praten en aan blijven ontwikkelen. Maar goed, waar waren we?

We weten dat het voor heel veel opdrachtgevers een lastige klus is om een geschikte teambuilding te vinden voor een grote groep mensen. Welke activiteit is geschikt om met 150 personen te doen? Wat is de ideale tijdsduur van zo’n bijeenkomst en wat is er dan allemaal nodig om zo’n teambuilding tot een succesvol event te maken?

Hier volgt een checklist en wat inhoudelijke ideeën voor de categorie:

Teambuilding grote groepen

Om een teambuilding event met grote groepen een succes te maken, hebben we een aantal tips voor je. Lees onderstaande heel even door. Kost je niets, maar kan je veel opleveren:

Een overweging kan zijn om je budget te besteden aan één inspirerende team-activiteit waar iedereen nog lang over napraat in plaats van aan een programma met diverse activiteiten. Het nadeel van een keuzeprogramma is namelijk dat er in die keuze ook weer een beperking zit; er is lang niet altijd voor iedereen plaats bij de populairdere workshops. Het programma verbrokkelt vaak en de groep collega’s is in kleinere groepen apart van elkaar een activiteit aan het doen. Daarmee mis je de impact van juist álle collega’s samenbrengen. Bedenk eens hoe tof en verbindend het is als je met iedereen, zeg even met 200 personen, samen en tegelijkertijd aan iets bouwt. Aan een sambaritme of een kettingreactie bijvoorbeeld. Of hoe bijzonder en inspirerend het is als al die collega’s tegelijkertijd nieuwe skills leren en lichaam en geest van al die collega’s op hetzelfde moment weer even wordt opgeschud, zoals bij teamtaekwondo of jongleren?

Aanjagers actieve teambuilding heeft zeer uiteenlopende teambuilding activiteiten die door de deelnemers hoog worden gewaardeerd. Nu we het er tóch over hebben: lees reviews van deelnemers; ze geven je naast de informatie over de workshop een heel goed beeld van hoe de ervaring van de teambuilding is geweest.

Teambuilding programma

Zoals er een overweging is om voor één activiteit te kiezen, zo is er natuurlijk ook een overweging mogelijk om juist een teambuilding programma met verschillende onderdelen aan te bieden. Zo’n aanbod kan zinvol zijn als je een hele dag de tijd hebt voor teambuilding activiteiten en je dus best wat uren ‘te vullen’ hebt.

Je kunt een teambuilding event samenstellen met twee verschillende activiteiten. Door er een wisselprogramma van te maken is die dag echter voor iedereen gelijk. Groep A doet eerst workshop 1, groep B begint met workshop 2. Na bijvoorbeeld een lunch wisselen de groepen van workshop. Dit is een slimme en kostenbesparende manier die je zowel afwisseling als gelijkgestemde beleving voor alle collega’s biedt.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen gezamenlijk met de hele groep een heel programma te doorlopen dat voor alle deelnemers gelijktijdig verloopt. Eerst allemaal workshop 1 daarna door naar workshop 2. Geen hogere wiskunde en als teambuilding voor een grote groep goed te organiseren en budgetteren.

Energieke teambuilding

Natuurlijk wil je dat iedereen het ‘leuk’ heeft, maar als je dan tóch een teambuilding voor zo’n grote groep organiseert, kies dan een energieke teambuilding die jullie als collega’s ook met elkaar verbindt.

Richt je bij het samenstellen van het programma op het grootste deel van je collega’s. Zij zullen van de teambuilding echt wel een succes maken. Laat het kleinste en ongemotiveerde deel van de groep (vermoedelijk hooguit zo’n twee of drie procent), even links liggen tijdens de planning. Het is misschien wat frustrerend, maar je zult nooit bij alle collega’s de handen op elkaar krijgen voor een teambuilding idee.

We maken regelmatig mee dat er –meestal in het begin van de teambuilding- wat stuursheid en gebrek aan goede zin is bij een klein deel van de deelnemers is. En niet zonder vreugde kunnen we melden dat het regelmatig haken ze in de loop van de activiteit aan. Dat doen ze zelf; we zijn geen kinderjuf. Omdat nog eens extra duidelijk te maken horen we na afloop nog wel eens iets in de trant van “ in eerste instantie leek het me niks, maar ik vond het uiteindelijk heel gaaf om te doen!”

Soms schuilt er juist in het overwinnen van een drempel om mee te doen, iets heel moois.

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
9
img
# waarderingen: 203
% aanbevelingen: 100

Ik zoek een teambuilding voor
  personen

Bekijk de activiteiten van aanjagers

Bekijk de filmpjes en foto's van onze andere team-energizers en laat je inspireren. We geven je graag advies over de invulling van het teamuitje, jullie kwartaalbijeenkomst, je zakelijk event.

Contact met aanjagers